logo idiomorf  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
vorige afbeelding terug naar portfolio overzicht volgende afbeelding    
   
Aandoeningen van de oogleden  

wratjes op de oogleden

 
Copywright 2008, BSL Praktijk Atlas  
 
   

Wratjes aan de oogleden
Vaak kunnen wratjes aan de oogleden zitten. Deze zijn onschuldig maar kunnen verwijderd worden als er klachten zijn. Ook komen kwaadaardige tumoren van het ooglid voor. Deze kunnen over het algemeen goed worden verwijderd of bestraald. Naar buiten gedraaid ooglid (ectropion). Door zwakkere ooglidspieren op oudere leeftijd komt het onderooglid met traanpunt naar buiten te staan. Ontsteking van het slijmvlies en tranen van het oog is het gevolg. Met een oogoperatie is deze aandoening alleen te behandelen.

Zoekt u illustraties als deze ?
Wij hebben voor klanten als deze een grote verscheidenheid aan tekeningen en animaties gemaakt. Hiervan ziet u enkele voorbeelden op deze website. Onze illustraties en animaties maken het mogelijk om compliceerde processen beter te begrijpen. Dit bespaart u geld ende eindgebruiker tijd. Onze tekeningen kunnen gebruikt worden voor zowel gedrukte als digitale media.
Neem contact met ons op voor een afspraak.

Chalazion is niets anders dan een chronische ophoping van talg, dat geproduceerd wordt door een klier van de ooglidrand. Een pijnloze zwelling is het gevolg. Wanneer er klachten zijn is verwijderen via incisie aan de binnenzijde van het ooglid mogelijk.

Bleparitis is een ooglidontsteking, veroorzaakt door bacteriŽn na irritatie als gevolg van overproductie talgklieren. De ooglidranden worden geÔrriteerd door zuur dat voortkomt uit overmatig vet van de talgklieren, dat aan de oogharen blijft kleven. Regelmatig reinigen van de oogharen van beide oogleden is afdoende. Bij ernstige situaties is oogzalf aan te bevelen.
Voor meer informatie kunt u kijken op de website van NOG-oogheelkunde rubriek voorlichting