logo idiomorf  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
vorige afbeelding terug naar overzicht volgende afbeelding    
   
Technisch illustrator voor tekeningen over montage handleidingen van apparaten  
 
Copyright 2009, Idiomorf infographics  
 
   

Illustraties voor montage handleiding
Geïllustreerde technische documentatie toont montagetekeningen hoe een bepaald onderdeel het beste gemonteerd kan worden. Bij het maken van deze technische documentatie is vooral gelet op de stand van de handen. Dit zal de gebruiker veel herkenning geven bij het monteren van het product.

Nog altijd wordt technische documentatie in de taal van de fabrikant gemaakt, en daarna in veel andere talen vertaald. Afhankelijk van de manier waarop de fabrikant het belang van de gebruiksaanwijzing en het belang van de taal ziet, kan de kwaliteit van een vertaling variëren. Misschien mede daardoor wordt heel vaak de handleiding van een technisch product helemaal niet gelezen. Door de verbetering van het natraject verkoop van apparaten wordt steeds meer gebruik gemaakt van technische illustraties. Door gebruik te maken van een zorgvuldig getekende montagetekening komt tekstuele uitleg steeds meer op de achtergrond.

Handleiding via internet
Vanouds is een handleiding een gedrukt boekje, of een velletje papier. Veel gebruikers handleidingen zijn tegenwoordig op internet te lezen. Dat is goedkoper en compacter. Bovendien kan de informatie centraal aangepast worden door de fabrikant bij eventuele onduidelijkheden. Hierdoor is de gebruiker verzekerd van de juiste achtergrondinformatie over het product of dienst. Hierop spelen wij met onze dienst in. Onze tekeningen kunnen gebruikt worden voor zowel gedrukte als digitale media.

Zoekt u illustraties als deze ?
Wij hebben voor klanten als deze een reeks handleidingen geïllustreerd. Deze zijn gebruikt te verheldering van bediening of gebruik van de producten. Hiervan ziet u enkele voorbeelden op deze website. De deskundigheid van Idiomorf infographics heeft ertoe bijgedragen dat deze instructies beter te begrijpen zijn met deze informatieve illustraties en informatieve animaties. Dit bespaart u geld en de eindgebruiker tijd.

Bent u geïinteresseerd in onze tekeningen? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Een handleiding begint vaak met een groot aantal waarschuwingen die intuïtief duidelijk zijn. Dit gebeurt meestal met pictogrammen die globaal aangeven hoe met het product omgegaan moet worden. Zo wordt bij een apparaat dat op batterijen werkt wordt bijvoorbeeld gewaarschuwd dat batterijen niet geschikt zijn voor consumptie en dat je ze niet in het vuur moet gooien. Het zijn instructies die eigenlijk thuishoren in de handleiding van de batterij en niet in de handleiding van het apparaat.

Dergelijke instructies zijn vaak afkomstig uit de Amerikaanse rechtspraktijk, waarin vaak hoge schadevergoedingen worden geëist van fabrikanten die de consument niet voor triviale gevaren hebben gewaarschuwd.

Consumenten kunnen voor eenzelfde product soms verschillende toepassingen op het oog hebben, zoals bij bediening voor hun computersystemen. Een goede installatiehandleiding zou globaal genomen per gebruikstype in de taal van de consument minimaal het volgende moeten vermelden:

  • bij het begin staat er een overzicht van alle voorwaarden waar bij de start noodzakelijk aan voldaan moet zijn, inclusief alles wat er aan hulpmiddelen, eventuele extra informatiebronnen en deskundigheid nodig is;
  • een overzicht van alle noodzakelijke handelingen,
  • per stap:
    • wat bij die stap aan hulpmiddelen of informatie van elders nodig is,
    • hoe de gebruiker zelf kan controleren of hij nog steeds op de goede weg is;
  • aanduidingen van waar het gemakkelijk mis kan gaan - waarschuwingen voor valkuilen.