logo idiomorf  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
vorige afbeelding terug naar overzicht volgende afbeelding    
   
Technische animatie over meetproces bij vloeistofanalyse met ultrasoon geluid in een bezinktank  
 
   
 
   

Technische animatie over vloeistofmeting
Deze technische animatie laat zien hoe vervuiling in een vloeistof met ultrasoon geluid in een bezinktank gemeten wordt. Hierbij gaat het om gegevens die het aanvoerwater afstemt op de snelheid waarmee het bezinksel naar de bodem zakt. Hierdoor is de bezink periode in verhouding tot de wateraanvoer altijd optimaal. De gegevens van de sensor worden verzameld door een computer en als een grafische weergave in een grafiek getoont.
Het tonen van technische tekeningen alleen tijdens een bedrijfspresentatie om de werking om dit technische proces te illustreren bleek onvoldoende. Ervaring had aangetoont dat door het laten zien van deze technische animatie het publiek beter geïnformeerd werd. Op basis van technische tekeningen van dit bedrijf heeft Idiomorf infographics, specialist in visualisatie van technische processen, een technische animatie gemaakt over dit meetproces. De technische animatie toont de reeks metingen uitgevoerd door een ultrasoon sensor op verschillende diepten van het bassin met als doel de verontreinigde watertoevoer te regelen.

Technisch proces gevisualiseerd met een technische animatie
Technische animaties zijn een uitstekende manier om de werking van een technisch proces van bijvoorbeeld een machine te visualiseren. Met een technische animatie brengt uw producten op uiterst realistische wijze in beeld waarbij de werking en onderhoud kunnen worden gevisualiseerd die met reguliere video-presentaties onmogelijk zijn.

Technische presentatie van digitale tekeningen
Het is mogelijk om technische presentaties te maken van digitale tekeningen die zich nog in de ontwerpfase bevinden met behulp van een animatie. Hierdoor kan er veel tijd gewonnen worden

Onbeperkte mogelijkheden met technische animaties
Zo is het mogelijk om tijdens zo'n technische animatie bepaalde delen van uw machine tijdelijk transparant te laten worden, waardoor relevante onderdelen zichtbaar gemaakt kunnen worden. Ook zijn er bij de technische animatie vrijwel onbeperkte mogelijkheden op het gebied van kleur en lichtval.

Technische animaties interactief
Ook is het vrij eenvoudig om uw technische animaties interactief te maken en evetueel later aan te passen. Zo kan een extra scène achteraf nog zodanig worden ingevoegd dat deze naadloos aansluit op de rest van de animatie. Ook gebruikte kleuren kunnen achteraf op vrij eenvoudige wijze gemanipuleerd worden.

Zoekt u technische animaties als deze? Wij maken ze voor u
Onze specialiteit is uitleg geven aan complexe wetenschappelijke, technische en chemische processen met eenvoudige illustraties en animaties. Vaak werkt dit enorm verhelderend bij technische presentaties of voor educatieve doeleinden als e-learning en bedrijfs cursussen. Onze tekeningen kunnen gebruikt worden voor zowel uw gedrukte als digitale media. Op deze website staan een aantal voorbeelden van illustraties en animaties over diverse technisch wetenschappelijke onderwerpen. Neem contact met ons op voor een afspraak.