Idiomorf infographics  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
english translation        
 
Portfilio technisch illustrator voor technische illustraties; animaties en doorsnee tekeningen
technische animatie   uitvergroting grondkabel   presentatie tekening introductie lng brandstof   technische tekening water huis huishouding
Technische animatie
over vloeistofmeting
  Afbeelding grondkabel
met gevlochten mantel
  presentatie tekening
introductie brandstof
 

Technische tekening
water huishouding

 
Infographic drie dimensionaal scannen   exploded view radiaalband   doorsnede tekening   animatie over de werking zonneboiler
Infographic over drie
dimensionaal scannen
  Opengewerkte tekening
constructie autoband
  Technische illustratie
microfilter injectienaald
  Animatie over de
werking zonneboiler
 
 
   

Op deze pagina zijn een aantal technische illustraties en technische animaties overzichtelijk bijeengebracht. Hierdoor krijgt u een indruk wat Idiomorf voor u kan betekenen wat betreft visualisatie van techniek. Klik op een van de tegels om de hele afbeelding te zien.

Deze technische animaties en tekeningen zijn in opdracht gemaakt om de werking van machines; materiaaleigenschappen en technische processen beter onder de aandacht te brengen. Omdat fouten en onvolkomenheden in de documentatie bij technische installaties zeer ernstige consequenties kan hebben, is kwaliteitsbewaking van technische illustraties van essentieel belang. Idiomorf infographics is gespecialiseerd in het visualiseren van deze technische documentatie. In samenwerking met de leveranciers van technische producten dragen wij bij aan voldoende technische documentatie, afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker.

De bewezen deskundigheid van Idiomorf infographics is voor deze beroepssector van doorslaggevend belang. Door het zorgvuldig ontwikkelen van begeleidend beeldmateriaal voor technische apparaten en technische instrumenten is een jaren lange ervaring op tekengebied met deze technische illustraties opgebouwd. Idiomorf infographics stelt de meest toonaangevende technische bedrijven in staat hun globalisatie doelstellingen met technische illustraties en animaties te bereiken met een grote verscheidenheid aan services op gebied van interactieve visualisatie. Op uw verzoek kunnen wij u een lijst met opdrachtgevers geven.

Zo biedt Idiomorf:

  • Het leveren aan bedrijven met een consistente kwaliteit en nauwkeurigheid van alle gedrukte en digitale illustraties en animaties ten behoeve van gebruiksaanwijzingen, atlassen, naslagwerk en bijsluiters. Doel: met het gebruik van technische illustraties en technische animaties ervoor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van de werknemers verzekerd is.

  • Illustraties voor trainingen met technische apparaten en machines om te zorgen dat deze producten op de juiste wijze worden gebruikt en onderhouden.

  • Documentatie voor verkopers en educatieve instellingen om te zorgen voor betere verkoopresultaten en dat de training cursus sneller succesvol wordt voltooid.

Wij bieden een up-to-date flexibiliteit en kennis op gebied van informatieve visualisatie die nodig is om producten van nauwkeurige documentatie te voorzien. Om dit voor meerdere technische markten overal ter wereld uit te brengen zonder dat er veel vertaalwerk aan te pas komt. Bovendien vermindert Idiomorf de kosten door eenvoudige opbouw van documentatiemateriaal te bieden die daarmee weer een scala aan nieuwe mogelijkheden meebrengt voor toepassingen voor interactieve digitale media voor de technische educatie en voorlichting methoden.

De toepassing van technische illustraties is sterk afhankelijk van het doel waarvoor ze gebruikt gaan worden. Bij het samenstellen van technische documentatie voor instructie boeken, handleidingen of technische presentaties worden de illustraties gemaakt op de tekst die een specifiek onderwerp behandelen. Detaillering en verfraaiing (kleur) van de illustraties zijn optionele toevoegingen.

Technische illustraties en technische animaties zijn onder te verdelen in een aantal hoofdgroepen:

Instructie illustraties
Dit zijn illustraties die uitsluitend laten zien hoe een machine of apparaat bedient of onderhouden wordt. Deze technische afbeeldingen zijn zo getekend dat de gebruiker kan zien waarvoor een specifieke functie dient, wat er gebeurt of hoe een machineonderdeel vervangen dient te worden. Deze tekeningen zijn vaak zwart-wit afgebeeld en ontdaan van alle overbodige beeldende informatie.

Exploded-view illustraties
Deze zijn zeer geschikt om te laten zien uit welke onderdelen een technisch product bestaat door deze onderdelen zo te tekenen dat ze de opeenvolging van het monteren laten zien. Dit soort illustraties worden ook vaak toegepast in een onderdelen catalogus en stuk lijsten.

Opengewerkte illustraties
Met opengewerkte illustraties kan men laten zien hoe een gemonteerd apparaat er van binnen uit ziet. Met deze manier van tekenen kan de werking en /of de functie van binnen uit duidelijk worden weergegeven. Deze educatief technische illustraties lenen zich prima voor cursus materiaal.

Doorsnede tekening
Met een doorsnede tekening is het alsof het onderwerp, bijvoorbeeld een apparaat, met een scherp mes is doorgesneden. Hierdoor kan de binnenkant van een technisch onderdeel bekeken worden die normaal door een behuizing afgeschermt is. Deze manier van tekenen wordt vaak gebruikt om een betere weergave te geven van de technische werking.

Reclame illustraties voor technische presentaties
Kleur, vorm en lichtval zijn belangrijke aspecten bij dit soort tekeningen. Deze worden hoofdzakelijk gebruikt voor mooie technische presentaties voor advertenties; brochures; digitale presentaties of verpakkingen. Fotografie vormt vaak een belangrijk uitgangspunt.

Door de steeds sterker wordende invloed van digitale media als het internet behoren animaties en interactieve technische tekeningen ook tot de visualisatie mogelijkheden. Hierdoor zal de gebruiker zelf het verloop van een instructie animatie bepalen. Dit kan een praktisch hulpmiddel zijn bij een korte training of digitale handleiding. Deze animaties zijn door hun gecomprimeerde bestandsstructuur uitermate klein. Dat houdt de inlaadtijd voor een webpagina kort. In het algemeen is er een sterke tendens tot visualiseren van productontwikkeling, productie, netwerkberekeningen en montage richtlijnen als reduceren van technische informatie. Dat houd in: het zo treffend mogelijk weergeven van de essentie, met weglating van overbodige details.