Idiomorf infographics  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
english translation        
 
Thematisch kartografische tekeningen
  verkavelingsplan   routekaart   geografische situatiekaart
Infographic educatie-
project in Zuid-Holland
  Verkavelingsplan
nieuwbouwwijk
  Locatiekaart
bedrijfsgebouw
  Situatiekaart jachthaven
 
    spoorwegenkaart stedendriehoek   visualisatie woningbouwproject    
  Signaleringskaart
plantengroei spoorberm
  Interactief kaartmateriaal
woningbouw
 
 
 
   

Deze pagina geeft een overzicht van cartografische tekeningen. Klik op een van de tegels om de hele afbeelding te zien.

Deze cartografische tekeningen zijn gebruikt om overzichtelijk inzicht te geven in statistische en bouwkundige gegevens, in relatie tot geografie. Dit kan in met allerlei tekentechnieken. Het topografisch kaartmateriaal over bouwlocatie en meetgegevens zijn hier digitaal in een thematische kaart verwerkt. Dat maakt verdere aanpassing naar interacieve animatie of implemetatie naar een geografische databank aantrekkelijk. De grafische projecten zoals die hier op het internet staan wordt van tijd tot tijd van nieuwe tekeningen voorzien. Dit gaat overigens altijd in overleg met de opdrachtgever. Ook in het voortgezet onderwijs word gebruik gemaakt van landkaarten en plattegronden . Deze vormen een prima ondersteuning bij onderzoeks presentaties. We zien in plaats van de zichtbare werkelijkheid in beeld te brengen zoals bij luchtfotografie ook aandacht voor het visualiseren van gegevens en plannen zoals: regionale milieuvervuiling, meteorologische waarneming, route planning, nieuwbouw projecten, wandelkaarten, kadaster gegevens.

Alle vastgoed illustraties worden digitaal vervaardigd. Dit uit zich weer in nieuwe manier van projecteren. Dit kan met schematische plattegronden voor grafische projecten als het ondergrondse netwerk in Londen, interactieve kaarten voor navigatiesysteem, 3D kaarten die bodemonderzoek en signaleringskaarten voor plantengroei stap voor stap in beeld brengen. Ook kunnen geografische veranderingen hierdoor in een digitale situatiekaart makkelijk consequent worden doorgevoerd. Door de steeds sterker wordende invloed van het internet behoren animaties en interactieve kartografie ook tot de mogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om een aantal situaties achter elkaar te tekenen die de gebruiker naar wens weg kan schuiven. Deze kartografische animaties zijn door de gecomprimeerde bestandsstructuur uitermate klein. Dat houdt de inlaadtijd voor een webpagina kort. In het algemeen is er een sterke tendens tot schematiseren van onderzoek en verwerken van geografische gegevens met thematische kartografie. Dat houd in: het zo treffend mogelijk weergeven van de essentie, met weglating van overbodige details.

Verder heeft de luchtfotografie zich een belangrijke plaats verworven tussen de klassieke handmatig vervaardigde locatiekaart. Soms heeft de camera de tekening verdrongen, zeker op het gebied van globale visualisatie van een bepaald gebied.

De luchtfotografie staat ook boven alle andere uitdrukkingsmiddelen als het gaat om het bewijs van het bestaan en de verschijningsvorm van een object vanuit de lucht gezien. De camera is ook meer dan een verlengstuk van de tekenpen en het menselijk oog.


Met infraroodcamera's kan zelfs beelden registreren op een golflengte van het licht die voor het menselijke oog niet waarneembaar is. Zo kan bijvoorbeeld energieverbruik en het effect van isolatie hierop perfect geregistreerd worden.