logo idiomorf  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
english translation vorige afbeelding terug naar overzicht volgende afbeelding    
   
Pictogrammen voor trainingen en cursussen  
 
Copyright 2009, Idiomorf infographics  
 
   

pictogrammen voor trainingen en cursussen
Bij een aantal grote lesprojecten is er gebruik gemaakt van die beeldtaal in de layout. Deze tekens zijn gebruikt voor routekaarten en een digitale routeplanner variant. De grafische symbolen zijn gestileerd en zeer eenvoudig van opzet. Kunstig design of romantiek wordt vermeden. Deze symbolen zijn zo ontworpen dat zelfs als ze heel klein worden afgebeeld toch herkenbaar zijn.

Zoekt u pictogrammen als deze?
Wij hebben voor klanten als deze een grote verscheidenheid aan pictogrammen en iconen gemaakt voor cursussen en trainingen. Op deze webste ziet u enkele voorbeelden hiervan. Onze beeldtekens maken het mogelijk overzicht te houden en het doel van een cursus of training over te brengen. Zo is de eindgebruiker goed geïnformeerd over welke onderwerpen deze tegen kan komen en hoe ze zich verhouden tot elkaar. Onze tekens kunnen gebruikt worden voor zowel gedrukte als digitale media.
Neem contact met ons op voor een afspraak.

De Door de cultuurverschillen tussen Europa en bijvoorbeeld Japan heeft het maken van pictografische diagrammen een zeer inspirerende werking. Diverse aspecten van wayfinding (bewegwijzering) worden vanuit een ander oogpunt benaderd, dit kan een ogenopende werking hebben.

Voor het goed functioneren van deze trainingsmodule is gebruik gemaakt van een duidelijke en degelijke signalisatie. Het probleemloos localiseren van een lestoets of toelichtende informatie zal dankzij deze extra beeldinformatie vlot verlopen door consequente toepassing van deze beeldtekens. Grafische tekens kunnen ook onderdeel uitmaken van uw huisstijl en reclameuitingen. Een effectieve zichtbaarheid en snelle herkenning van de bewegwijzering is bijvoorbeeld in een noodsituaties erg belangrijk.

Pictogram komt uit het Latijn. Picto komt van 'pictus' of in het Nederlands: Schilderkunst, geschilderd'. Gram komt van 'gramma' ofwel letter'. Een voordeel is dat deze beeldtaal meer universeel is, te begrijpen voor mensen uit verschillende taalgebieden. Deze signgraphics worden ook veel toegepast op treinstations, vliegvelden e.d. De univormiteit is ook goed toepasbaar voor plattegronden. Een ander voordeel kan zijn een grotere overzichtelijkheid. Met deze signgraphics (ook wel iconen geheten) is rekening gekouden met digitale weergave en blijven daarom ook op computerschermen duidelijk zichtbaar. Dit is met name essencieel bij digitale e-learning lesmodules.