logo idiomorf  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
vorige afbeelding terug naar overzicht volgende afbeelding    
   
Pictogrammen over Medische risicofactoren, Leefregels en Geneeswijze  
 
Copyright 2008, BSL Praktijk Atlas  
 
 

Medische pictogrammen
Deze medische pictogrammen zijn eenvoudige, gemakkelijk herkenbare afbeeldingen, die eenvoudig te lezen en goed te onthouden zijn. Deze zijn gemaakt voor een medisch handboek om geneeswijze, leefregels en risicofactoren uit te beelden. Ze bevatten beeldinformatie die ook in taal uitgedrukt kan worden. Als voordeel boven taal hebben ze dat ze weinig ruimte innemen, indien gestandaardiseerd taalonafhankelijk zijn en sneller geïdentificeerd kunnen worden.
Een pictogram of embleem waarvan de betekenis bekend is kan in een oogopslag worden herkend. Men heeft geen tijd nodig om te lezen, te analyseren, te overwegen of te vertalen. In tal van situaties levert dit voordelen op, zoals in het verkeer of op drukke stations en luchthavens. Ook bij grote overzichten kunnen pictogrammen, mits de afbeeldingen visueel voldoende verschillen van vorm, beter werken dan tekst, omdat tekst meer van inhoud verschilt dan van vorm en dus eerst weer gelezen moeten worden.

Zoekt u pictogrammen als deze?
Wij hebben voor klanten als deze een grote verscheidenheid aan pictogrammen, grafische symbolen en iconen gemaakt. Op deze webste ziet u enkele voorbeelden hiervan. Onze pictogrammen maken het mogelijk om overzicht te houden. Dit bespaart de eindgebruiker tijd. Onze tekeningen kunnen gebruikt worden voor zowel gedrukte als digitale media.
Neem contact met ons op voor een afspraak.