visual Idiomorf infographics  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
english translation        

 
 

Filosofie:
Idiomorf infographics is opgericht met als doel kennis beter en sneller over te brengen door gebruik te maken van de beeldende kracht van tekeningen en animaties. Steeds vaker volgen nieuwe technologische ontwikkelingen, wetenschappelijke vraagstukken en geografische veranderingen elkaar op. Mede door de toenemende diversiteit aan communicatiemiddelen wordt het steeds moeilijker de aandacht van de gebruiker vast te houden. Wij tekenen vanuit de optiek van de eindgebruiker, en maken optimaal gebruik de veelzijdigheid van animaties en illustraties. Zo ondersteunen wij auteurs, zodat u als opdrachtgever in al uw behoeften op het gebied van technische documentatie wordt bedient. Op deze website staan voorbeelden van tekeningen ; animaties en pictogrammen hierover.

Het bedrijf
In 1995 is Andries Hof, de oprichter van Idiomorf infographics, begonnen als educatief illustrator voor uitgevers van lesmateriaal. Er was toen grote vraag naar vernieuwing van wiskundige tekeningen en natuurkundige grafieken. Inmiddels heeft het bedrijf, Idiomorf infographics, een indrukwekkende klantenkring opgebouwd van medische en educatieve uitgeverijen; farmaceutische bedrijven; machinefabrikanten; universiteiten en reclamebureaus.
De ervaring als tekenaar over anatomie; wetenschap; kartografie en techniek is hierdoor de laatste tien jaar uitgegroeit naar een specialisme. Daarnaast heeft Idiomorf een uitstekende reputatie in het halen van deadlines, alsmede aan het voldoen aan klantspecifieke, industrie normen en eisen.
Bekijk ook de portfolio diverse illustraties voor speciale voorbeelden. Neem gerust contact op bij eventuele vragen.

De toegevoegde waarde van Andries Hof als educatief en technisch illustrator is niet alleen de kennis over anatomie, techniek en wetenschap maar vooral ook het inzicht om beeldende communicatie duidelijk over te brengen zonder het doel uit het oog te verliezen. Inzetbaar hierbij zijn de laatste tekenmethoden zoals animatie (bewegende beelden) en 3D (driedimensionaal). Structuur aanbrengen in complexe vraagstukken behoort tot zijn bijzondere eigenschappen. Beeldende oplossingen worden geboden in uiteenlopende technieken. Van traditionele anatomische tekeningen, in de traditie van Leonardo Da Vinci en Vesalius, tot hypermoderne 3D reconstructies en animaties.

Nieuws
In 2007 heeft Idiomorf in samenwerking met uitgeverij Bohn Stafleu en Van Logum een unieke uitgave van Prothentiek en Orale implantologie ontwikkeld (auteurs: Henny Meijer en Gert de Lange) Een project waarbinnen Andries Hof als medisch wetenschappelijk illustrator één van de kernrollen heeft vervuld. Uniek aan dit project is dat deze tandheelkundige thema's ook begeleid worden met animaties op het internet.

Wat betekent de naam Idiomorf eigenlijk?
Idiomorf is een wetenschappelijke benaming voor: Volledig begrenst door de eigen kristalvlakken; Kristalvormig; Geheel hun eigen vorm hebbend.

 
 


Andries Hof,
Idiomorf infographics

 
 
    All rights reserved. © Idiomorf infographics