logo idiomorf  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
vorige afbeelding terug naar overzicht volgende afbeelding    
   
Tekening montage handleiding  
 
Copyright 2011, Idiomorf infographics  
 
   

Illustraties voor montage handleiding
Bovenstaande illustratie toont hoe hoe een bepaald onderdeel gemonteerd moet worden. Bij het maken van deze technische documentatie is vooral gelet op de stand van de handen wat de gebruiker veel herkenning geeft bij het monteren van het product. Tekening links toont een exploded view van de te gebruiken technische onderdelen.

Gebruik van normen
Er is een aantal normen met betrekking tot handleidingen. Normen kunnen helpen om aan de wettelijke eisen voor een technische handleiding te voldoen, maar het gebruik van een norm is niet verplicht. In principe moet de ondernemer voor industriële producten de Engelstalige EN IEC 62079 of voor huishoudelijke producten de ISO IEC Guide 37 volgen. Ook de NEN 5509 wordt nog vaak gebruikt. Deze norm is bijna gelijk aan de EN IEC 62079-norm maar geldt uitsluitend voor Nederland.

Norm garandeert geen toegankelijke handleiding
Het volgen van een norm betekent echter niet dat u daardoor een goede handleiding krijgt. Want is de technische handleiding toegankelijk voor de gebruiker? Is de tekst begrijpelijk? Kan de gebruiker de gewenste informatie snel vinden? Door het gebruik van techische illustraties voor de montage handleiding is de basis goed en is de informatie verstrekking snel en volledig. De afwerking bepaalt namenlijk de werkelijke waarde en kwaliteit van de handleiding.

Zoekt u tekeningen voor montage handleiding als deze ?
Wij hebben voor klanten als deze een reeks van zulke montage tekeningen gemaakt. Deze zijn gebruikt te verheldering van handleidingen van de producten. Hiervan ziet u enkele voorbeelden op deze website. Onze technische illustraties en animaties maken het mogelijk om compliceerde processen beter te begrijpen. Dit bespaart u geld ende eindgebruiker tijd. Onze tekeningen kunnen gebruikt worden voor zowel gedrukte als digitale media.

Bent u geïnteresseerd in onze montage tekeningen voor handleidingen? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Goede montage handleiding met duidelijke technische illustraties steeds belangrijker
Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de technische informatie en communicatie over technologie. Daar komt bij dat gebruikers steeds minder aandacht hebben voor de handleiding om zich de eigenschappen van de machine of apparaat eigen te maken. Als een technische handleiding niet goed is, kan het een reden zijn voor overbelasting van uw klantenservice. Of erger nog, een rechtszaak vanwege CE- of productaansprakelijkheid.

Handleiding moet voldoen aan de wet
De informatie in de handleiding en de documentatie over apparatuur moet voldoen aan de eisen die de wet er aan stelt. Iedereen is vrij om te bepalen hoe hij aan de gestelde eisen voldoet.

 

Handleidingen illustreren is een beroep
Technici hebben meestal ervaring met presenteren en rapporteren. Toch laat hun technisch taalgebruik of gebruikerscommunicatie vaak te wensen over. Ieder toepassingsgebied van documentatie en informatie vraagt weer een andere insteek. Idiomorf infographics helpt en adviseert bij het maken van een handleiding. Technische communicatie met tekeningen is een specialisatie. Er zijn ondernemingen die zich toeleggen op het schrijven van technische handleidingen. Nadeel daarvan is de beperking tot een specifiek taalgebied. Net technische illustraties wordt hoge kosten in vertaalwerk en extra drukgangen hiermee voorkomen.