logo idiomorf  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
vorige afbeelding terug naar overzicht volgende afbeelding    
   

Fragment bijsluiter tekening over medische handeling voor isolatie stamcellen

 

 

 

 
 
   

De oorsprong van het verplegen is te vinden bij de oudste cultuurvolkeren. In deze tijd was het verplegen en verzorgen nog een intu´tieve handeling. Waarschijnlijk werden hiervoor nog geen specifieke personen aangewezen. Verplegen werd gedaan door directe naasten zoals familieleden of stamgenoten. De medische handelingen waren zo van elk verplegend persoon verschillend door opvattingen en volgorde. Met tekeningen kunnen deze handelingen worden gestandaardiseerd. Bovenstaande medische handelingen bij het isoleren van stamcellen is nu volledig in beeld gebracht en gestandaardiseerd voor verpleegkundigen. Deze geïllustreerde medische documentatie wordt meegeleverd als bijsluiter bij de afname-set van stamcellen. Zo is zijn medische handelingen bij de afname gestandaardiseerd waardoor een goede afhandeling en opslag van stamcellen door de verpleegkundige gegarandeerd. De standaard procedure van deze bijsluiter is ook volledig online beschikbaar in een handleiding met instructietekeningen. Hierdoor kunnen eventuele wijzigingen in deze bijsluiter via het Internet centraal worden geactualiseerd waardoor de verpleegkundige altijd op-to-date geïnformeerd is met de nieuwste technieken. De verpleegtechniek bij stamcelafname bestaat uit twee onderdelen. Het ondtrekken van de stamcellen uit het lichaam en het verpakken en verzendklaar maken van het medisch monster materiaal door de verpleegkundige. De verpleegtechnische handelingen zijn gebaseerd op de protocollen van de organisatie en worden jaarlijks geactualiseerd. De eisen van deze instructietekeningen zijn afgestemd om het niveau van de verpleegkundige om zo snel mogelijk de medische handelingen bij stamcelafname aan te leren en om vaardigheden te demonstreren. Het beeldmateriaal over deze medische handelingen kan ook prima dienen als naslagwerk dienen. De onderdelen kunnen zowel los als in combinatie met elkaar worden aangeschaft voor de verpleegkundige.

De tekeningen lijken zo eenvoudig maar achter elke lijntekening gaat een scala aan slim toegepaste instructieve elementen schuil. Weglaten wat niet relevant is en accentueren waar het om gaat. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om medische handelingen te voorzien van aanvullende informatie zoals pijlen, pictogrammen, handen, gereedschappen en positienummers. Zo 'schrijven' we deze visuele instructies met medische illustraties aangevuld met grafische elementen. Lijnillustraties volgens dit principe zijn helder en objecten zijn zeer herkenbaar, informatief, gemakkelijk reproduceerbaar en door de geringe dataomvang vrijwel overal toepasbaar. 

Zoekt u illustraties voor medische handelingen als deze ?
Deze outline tekeningen zijn gebruikt voor standarisatie van medische handelingen bij afname van stamcellen. Wij hebben voor klanten als deze een grote verscheidenheid aan medische lijntekeningen gemaakt. Hiervan ziet u enkele voorbeelden op deze website. Onze medische illustraties en animaties maken het mogelijk om instructies beter te begrijpen. Dit bespaartde eindgebruiker tijd. Onze tekeningen kunnen gebruikt worden voor gedrukte gebruiksaanwijzingen zowel als digitale media. Bent u geïnteresseerd in onze tekeningen of zijn er vragen?
Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.