Idiomorf infographics  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
english translation        
Portfolio Technisch illustrator voor instructie documentatie voor handleidingen met illustraties/ animaties technische documentatie
montage tekening handleiding apparaat   gebruiksaanwijzing knopen leggen   interactieve instructie animatie montage installatie   Instructie tekening cursusmateriaal
montage tekening
handleiding apparaat
 

gebruiksaanwijzing
knopen leggen

  interactieve instructie
animatie montage
  Instructie tekening
cusrusmateriaal
 
  medische handeling tekening   montage handleiding  
    Medische handeling
tekening
  montage handleiding    
 
 
   

Deze pagina geeft een overzicht van een aantal projecten waarvoor Idiomorf technische instructie- montage en gebruikshandleidingen heeft getekend zodat de werking; onderhoud of het gebruik duidelijk wordt weergegeven. Klik op één van de tegels om de hele documentatie te zien.

Informatieoverdracht met tekst wordt steeds minder effectief omdat gebruikers steeds minder tijd nemen om de bediening of onderhoud documentatie van een apparaat of machine tot zich te nemen. Idiomorf biedt hiervoor de oplossing en vervangt het woord in tekstuele documentatie door beeld in de vorm van instructietekeningen. Met technische illustraties kunnen we handelingen laten zien wat of hoe iets gedaan uitgevoerd wordt. Beeldtaal is vergelijkingsmateriaal en werkt goed als begeleiding. Technische illustraties worden sneller en beter begrepen dan alleen tekstuele technische documentatie. Bovendien werkt illustratiegebruik kostenbesparend bij technische handelingen door het ontbreken van vertalingen van veel tekst. Begrijpend lezen vraagt veel meer van de omgeving en het concentratievermogen. Door de toenemende globalisatie worden producten binnen een steeds groter afzetgebied verspreid. Met onze technische illustraties kunnen hierdoor eventuele taalbarrières worden overwonnen

Visuele technische documentatie heeft de toekomst. Daarom hebben wij ons ontwikkeld tot experts in het maken van technische illustraties en animaties. Ook als het gaat om visuele handleidingen, is Idiomorf uw betrokken en kundige partner. Opdat uw doelgroep daadwerkelijk goed wordt geïnformeerd over uw product.

Montagehandleidingen bevatten instructies hoe onderdelen samen te voegen tot een eindproduct. Hierbij zijn structuur en juiste volgorde van handelingen erg belangrijk. In de illustraties spelen visuele herkenbaarheid en het te gebruiken gereedschap in de vorm van pictogrammen de hoofdrol. Elke illustratie heeft een didactische functie en geeft uitleg over welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Tijdens de ontwikkeling van deze technische documentatie voeren testpersonen de handelingen uit om de effectiviteit van de instructies te verifiŽren.

Gebruikshandleidingen richten zich op en veilig gebruik van een product. Idiomorf infographics is specialist in het ontwikkelen van technische illustraties voor gebruiksaanwijzing voor consumenten en professionals. Deze visuele instructies (technische illustraties, aangevuld met grafische elementen zoals pictogrammen) vormen de begeleiding. Afhankelijk van product, kennisniveau en documenttype, is slechts een minimale tekstuele ondersteuning nodig. De tekeningen spreken voor zich en verlaagt daarmee de drempel om de gebruiksaanwijzing daadwerkelijk door te nemen. Wij zien erop toe dat onze tekeningen zo duidelijk zijn dat telefoontjes met technische vragen naar druk bezette helpdesks en serviceafdelingen uitblijven; een aanzienlijke besparing van kosten!

Met Bedieningshandleidingen worden de handelingen behandeld die nodig zijn om het product naar behoren te laten functioneren. Hierbij staat veiligheid voorop. De bediening van een apparaat of installatie kan met behulp van mechanische componenten of bediening interface plaatsvinden. Duidelijk getekende schematische tekeningen illustreren een stappenplan dat de gebruiker direct leidt naar het beoogde doel. De gebruiker wil tenslotte zo snel mogelijk het apparaat of machine gaan gebruiken.

Een exploded view van een technische illustratie geeft niet alleen vorm aan elk onderdeel, maar geeft ook de positie ten opzichte van de andere onderdelen weer. Onmisbaar bij montage en daarom een graag toegepaste informatiebron voor service- en onderhoudsmonteurs. Voor service- en onderhoudsmonteurs betekend een exploded view een enorme tijdsbesparing. De montagevolgorde is in één oogopslag te herkennen. Daarom is voor menig monteur de exploded view een onmisbaar naslagwerk.
Ook voor consumenten brengen exploded views helderheid. IKEA instructies en klassieke modelbouwtekeningen zijn hiervan prachtige voorbeelden. Opgedeeld in fasen, is een exploded view een perfect stappenplan voor het in elkaar zetten en uit elkaar halen van producten.

Door een juiste afstemming van de instructie waarde van een exploded view neemt het aantal vragen aan uw klantenservice sterk af wat leidt tit een forse kostenbesparing. Zelfs fabrikanten met een internationaal service-/dealernetwerk kunnen niet meer zonder. Exploded views zijn gemakkelijk te nummeren en te koppelen aan een stuklijst in een database en dragen daarmee bij aan correcte en snelle leveringen van bestelde delen.

Instructiekaarten zijn korte handzame documenten in de vorm van posters of stickers die gebruikers kort en bondig instrueren hoe een apparaat of machine te bedienen, te gebruiken of te onderhouden. Dit soort gebruiksaanwijzingen zijn vooral functioneel voor producten met relatief eenvoudige bediening of onderhoud. Een instructiekaart laat vaak met technische pictogrammen zien wat de gebruiker moet doen of waar hij zich bevindt. In beeld, eventueel met een korte tekstuele toelichting, als bevestiging van de visuele instructie.