Idiomorf infographics  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
english translation        
 
Educatieve illustraties voor middelbaar onderwijs, speciaal onderwijs, kennis, e-learning, of schriftelijke cursus
grafiek over REM slaap   voedseldriehoek   graankorrel   tekening over biologisch afbreekbaar hars
Grafiek over REM slaap   Diagram over goede
dagelijkse voeding
  Bestanddelen
graankorrel
  Tekening over biologisch
afbreekbaar kunsthars
 
Tekening over vervaardiging van biodiesel uit olie van algen   groothoeklens   handleiding cursus   ozonlaag
Vervaardiging biodiesel
uit olie van algen
  Constructietekening
groothoeklens
  Handleiding cursus
bomen planten
  Infographic opbouw
aardatmosfeer
 
 
   

Overzicht educatieve illustraties
Deze pagina geeft een overzicht van een aantal educatieve illustraties en animaties. Dit zijn voorbeelden die de afgelopen tijd door ons zijn getekend en gaan over diverse educatieve onderwerpen. Klik op een van de tegels om de hele afbeelding te zien.

Educatie met illustraties wordt beter onthouden dan uitsluitend tekstuele educatie. Onderzoek heeft dit aangetoont. Educatieve illustraties informeren ook duidelijker, zijn herkenbaar en toegankelijk. Idiomorf stemt in samenwerking met de opdrachtgever de tekeningen voor de lesstof af op het niveau van de doelgroep. Gebruikmakend van onze larenlange ervaring op het gebied van educatieve illustraties, zijn we bovendien in staat om zorgvuldig rekening te houden met cultureel gevoelige interpretaties. Wie de cursus gebruikers ook zijn, via heldere informatieve beelden worden ze snel en effectief geïnstrueerd. In één of enkele afbeeldingen vangen we wat traditioneel in woorden wordt overgebracht. Via heldere schermillustraties, ontdaan van alle franje. Ideaal bij bijvoorbeeld het zoeken naar en oplossen van storingen.

Digitalisering van educatieve illustraties
Met het maken van illustraties voor onderwijs, cursussen en handleidingen wordt rekening gehouden met eventuele digitale publicatie op internet en/of CD-rom. Hiermee speelt Idiomorf infographics in op de trend dat steeds meer educatief lesmateriaal digitaal wordt aangeboden. Hierdoor wordt het ook steeds interessanter om interactieve animaties te gebruiken. Op het terrein van digitale content zijn veel partijen actief om enerzijds de kosten te drukken en anderzijds de extra mogelijkheden van digitale media te benutten. Het aandeel van schoolboeken in de totale hoeveelheid educatieve content zal hierdoor veranderen. Een belangrijk voordeel is dat op deze manier de lesstof zo actueel mogelijk kan zijn en volgens de hedendaagse lesmethodes aangeboden kan worden.

Door betrokkenheid bij het ontwikkelen van begeleidend beeldmateriaal voor opdrachtgevers als educatieve uitgeverijen, universiteiten, overheid en schriftelijke cursusinstellingen is een jaren lange ervaring op tekengebied in deze materie opgebouwd. Deze ervaring met visualisatie van wetenschappelijke, technische, medische en scheikundige onderwerpen is de inzet om de drempel tot deze kennisgroepen voor leerlingen/ cursisten te verlagen. Hierdoor wordt het mogelijk nieuwe chemische innovatie en natuurkundige proeven kleurrijk, didactisch, origineel en soms ook ludiek te brengen.

Voor diverse doeleinden
Er zijn globaal gezien twee soorten illustraties ontwikkeld. De eerste bevatten tekeningen die de situatie uitbeelden zoals die in het echt is of plaats vindt. Bij de andere soort wordt de informatie weergegeven door middel van een doorsnede tekening of exploded view. Met deze laatste willen wij een welbepaalde boodschap meegeven, in de hoop daarmee de (soms moeilijke) theorie beter te doen begrijpen en onthouden. In combinatie met de illustraties wordt er soms ook een legenda geschreven om, waar nodig, verduidelijking, voorlichting of achtergrond informatie te verstrekken.

Interactieve illustraties en animaties
Sinds enige tijd zijn de illustraties ook beschikbaar in elektronische leeromgeving (e-learning) zoals op compact disc, DVD of op het wereldwijd internet. Ook vanuit deze elektronische dragers kunnen desgewenst illustraties uitgeprint worden op papier of transparant folie, in kleur of enkel in zwart en wit. Er bestaan bovendien mogelijkheden om deze illustraties interactief te maken of te laten bewegen in animaties. Idiomorf kan daartoe, in overleg met gebruikers groepen, hierover workshops organiseren.

Meer mogelijkheden met Digitale tekeningen
Een animatie kan vaak veel meer laten zien dan een statische illustratie of foto. Animaties zijn er in vele vormen en bestandsformaten, variërend van eenvoudig bewegend tot interactieve 3D-illustratie. Met een educatieve illustratie kan een principe, een werkwijze of een systeem snel en eenvoudig worden uitgelegd zonder gebruik te maken van woorden. Wij blijven op de hoogte van de nieuwste technieken op gebied van visuele communicatie door constante investering in kennis hierover. Zo kunnen wij onze opdrachtgevers altijd de optimale mogelijkheden bieden op tekengebied van educatie.