Idiomorf infographics  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
english translation        
 
Wetenschappelijk illustrator tekent illustraties en animaties over Wetenschappelijke processen, Chemische verbindingen en Natuurkundige proeven (zie voorbeelden)
membraanfilter   onderzoek leverkanker   tekening brandstofcel   dwarsdoorsnede rivierloop
Werking van
moleculair filter
  Nieuwe diagnostiek
leverkanker
  Infographic brandstofcel   Bodemopbouw
rivierbedding
 
tekening supergeleiding magneet   luchtreinigende stenen   animatie over gaswasser   Infographic over röntgen diffractie
tekening supergeleiding
magneet
  Luchtreinigende
straatstenen
  Wassen van schadelijke
gassen bij biovergassing
  Infographic
röntgen scan
 
 
   

Deze pagina geeft een overzicht van wetenschappelijke illustraties en animaties. U krijgt zo een indruk wat Idiomorf voor u kan betekenen wat betreft visualisatie wetenschappelijke onderwerpen. Klik op een van de tegels om de hele afbeelding te zien.

Deze wetenschappelijke animaties en tekeningen zijn gemaakt om scheikundige reacties, een natuurkundige proef of materiaaleigenschappen uit te beelden. Dit kan in met allerlei tekentechnieken. Tekeningen over scheikundige verbindingen en natuurkundige experimenten die hier staan zijn digitaal getekend. Dat maakt verdere aanpassing naar interactieve animatie of implemetatie naar een wetenschappelijke beeldbank aantrekkelijk. Deze grafische website zoals die hier op het internet staat wordt van tijd tot tijd van nieuwe tekeningen voorzien. Dit gaat overigens altijd in overleg met de opdrachtgever. Ook in het wetenschappelijk onderwijs worden illustraties die ingewikkelde processen in beeld kunnen brengen veel gebruikt. We zien in plaats van de zichtbare werkelijkheid in beeld te brengen nu dus ook aandacht voor het visualiseren van functionele aspecten van de natuur, zoals: groeiprocessen, bewegingspatronen, fysiologische processen, nanotechnologie, veranderingsprocessen in het leven door de tijd (evolutie).

Dit uit zich weer in nieuwe tekenmethodes zoals opengewerkte tekeningen, doorzichten, zogenaamde exploded views, infographics, die processen stap voor stap in beeld brengen. Door de steeds sterker wordende invloed van het internet behoren met name technische animaties en interactieve tekeningen ook tot de visualisatie mogelijkheden. Hierdoor kan de gebruiker zelf het verloop van de animatie bepalen. Deze animaties zijn door hun gecomprimeerde bestandsstructuur uitermate klein. Dat houdt de inlaadtijd voor een webpagina kort. Ook kunnen de geanimeerde tekeningen worden beveiligd tegen kopieëren. In het algemeen is er een sterke tendens tot schematiseren van chemische reacties en reduceren van wetenschappelijke informatie. Dat houd in: het zo treffend mogelijk weergeven van de essentie, met weglating van overbodige details.

Verder heeft de digitale animatie  zich een vaste plaats verworven tussen de klassieke handmatige illustratietechnieken als de potloodtekening en de aquarel. Soms heeft de animatie de tekening verdrongen, zeker met het uitbeelden van het zeer grote (weergave van het heelal) en het heel kleine (bijvoorbeeld microstructuren op kristallen).

De animatie staat ook boven alle andere uitdrukkingsmiddelen als het gaat om het realistisch weergeven van een object in beweging, instrument of uitvoering van een proef. De animatie is dan ook meer dan een bewegende illustratie en een verlengstuk van een gefantaseerde gebeurtenis.

De animatie is in staat om bewegende dingen vertraagd te laten verlopen, zoals de beweging van de vleugels van een vogel of het uiteenspatten van een druppel water. Klik op een van de tegels om een animatie te zien.

Bij vragen, opmerkingen of interesse kunt u direct contact opnemen.
Wij staan u graag te woord.