logo idiomorf  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
vorige afbeelding terug naar overzicht volgende afbeelding    
   

Animatie die de werking van energieverbruik registratie illustreert

 

 
 
 
   

Animatie energieregistratie
Bovenstaande animatie geeft schematisch de werking van het energieregistratiesysteem weer. De opdrachtgever, een technologisch automatiseringsbedrijf voor wie wij deze animatie gemaakt hebben, is distributeur van energiebesparende vindingen. De animatie vormt onderdeel van een reeks animaties over electronische systemen. Om de functie van dit energiebesparing meetsysteem beter te kunnen begrijpen heeft Idiomorf infographics hiervan eerst een isometrische tekening gemaakt. Daarna zijn bewegende beeldelementen toegevoegd. Met het maken van deze technische animaties is nadrukkelijk gelet hoe het principe van het meetsysteem in zijn werk gaat. Hierdoor komt beter naar voren hoe het slim meten van gas-, water- en elektraverbruik in zijn werk gaat.

Zoekt u animaties als deze?
Idiomorf infographics is specialist in het maken van informatieve animaties. Op deze website staan een aantal voorbeelden van animaties over diverse technische onderwerpen. Neem contact met ons op voor een afspraak
.

Meten is weten, gaat nog altijd op. Het geeft zekerheid en cijfers waar je op kan bouwen.

De energierekening van gasverbruik, waterwaterverbruik en electriciteitverbruik zijn de laatste jaren enorm gestegen. Toch is ondanks die oplopende kostenpost nog weinig bekend over het verbruikspatroon bij de gemiddelde begruiker. Idiomorf infographics heeft in samenwerking met Metsens een animatie ontwikkeld waarmee te zien is hoe het energieregistratie systeem in zijn werk gaat. Bovenstaande animatie laat zien hoe automatisch, betrouwbaar en kostenefficiënt energieverbuik geregistreerd wordt. Deze kan geheel zelfstandig en zelfs (tijdelijk) zonder netspanning meetwaarden afkomstig van de gasmeter, electrameter en watermeter opslaan. Hierdoor is het mogelijk om van minuut tot minuut het verbruik te controleren waardoor een verbruikspatroon ontstaat. Dit patroon laat zien op welk moment de vraag naar energie en water het grootst is.

De huidige meterkast in Nederland is sinds generaties niet veranderd. Het is een verrommelde ruimte waar allerlei ‘externe partijen’ die GWE diensten leveren aan het huishouden, afzonderlijk van elkaar een plek hebben ingenomen. Voor een eenvoudig en leerzaam inzicht in het verbruik van GWE kan de bewoner niet terecht in de meterkast. Van samenwerking tussen de externe gebruikers van de meterkast is weinig tot geen sprake. Er is geen regisseur die deze verantwoordelijkheid naar zich toe trekt. De meterkast heeft geen identiteit en geen eigenaar. Dit terwijl de synergievoordelen enorm zijn.

Met behulp van de Data Home Unit (DHU) die bereikbaar is op de thuiscomputer, op de PDA, op display's, maar ook ver van huis via de laptop, kan de eindgebruiker zien op welke momenten en welke hoeveelheden gas water en stroom worden verbruikt. Het is ook een slim systeem, omdat de verbruiker zich kan aanmelden bij een community op het service center, met deze community staat de verbruiker sterker in het onderhandelen van GWE prijzen.

Nieuws
In de expositieruimte van woningbouwvereniging Staedion aan het Koningin Julianaplein (bij station Den Haag Centraal) wordt een goed beeld gegeven hoeveel een bewoner kan besparen in zijn woning met energiebesparende maatregelen.
De expositie laat zien hoe de gebruiker direct de maandelijkse energienota kan verlagen door energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren in de woning zoals vloer- en gevelisolatie, dubbel glas of een nieuwe HR-ketel. Bovendien verbetert het binnenklimaat door energiezuinige ventilatiemaatregelen. Hoeveel de bewoner bespaart, is nauwkeurig te volgen via het beeldscherm. De Intelligente Meterkast biedt de mogelijkheid voor iedere particulier om thuis op de computer eenvoudig, actueel en gedetailleerd het energieverbruik uit te lezen en bij te houden. Metsens uit Assen is het eerste bedrijf in Nederland dat zo'n compleet systeem aanbiedt voor de particuliere markt. Een groot voordeel van het Metsens systeem is ook dat hierbij de privacy van de particuliere gebruiker wordt gewaarborgd.

Energiebesparingsmaatregelen kosten weliswaar geld maar deze kosten worden direct terugverdiend door minder energie te gebruiken. Voor een gemiddeld huishouden is een besparing van 30% haalbaar. Dat is een gemiddelde kostenbesparing van zo'n EUR 589,- per jaar. Bovendien betaalt de overheid mee in de vorm van subsidies.