logo idiomorf  
Bekijk de tekeningen op deze website en zie de kracht van de eenvoud
vorige afbeelding terug naar overzicht volgende afbeelding    
Infografiek over olieprijs ontwikkeling  
 

 
   
 
   

Regelmatig maken wij infographics over actuele onderwerpen die eigenlijk nog nooit goed zijn gevisualiseerd. Vaak bestaan er wel eenvoudige grafieken van. Een infografiek (grafische weergave) zorgt voor begeleiding van de informatie over een bepaald onderwerp. Deze legt uit wat bijvoorbeeld uit wat het gevolg is van een bepaalde prijsstijging zoals deze grafiek de invloed van olieprijs. Wij zijn gespecialiseerd in het overzichtelijk maken van complexe informatie met eenvoudige grafieken en animaties.

Zoekt u een infografiek illustrator?
Wij hebben voor klanten als deze in opdracht een grote verscheidenheid aan tekeningen en animaties gemaakt. Hiervan ziet u enkele voorbeelden op deze website. Idiomorf infographics maakt het mogelijk om compliceerde processen beter te begrijpen met eenvoudige tekeningen en animaties. Dit bespaart u veel moeite en de eindgebruiker kan zo makkelijk de grafische tekeningen bekijken. Onze tekeningen kunnen gebruikt worden voor zowel gedrukte media in de vorm van illustraties als digitale media met interactieve animaties.
Neem contact met ons op voor een afspraak.

De schematische afbeelding laat de invloed zien die de olieprijs ontwikkeling heeft op de chemische productie en de export. De hele wereld maakt zich zorgen over het milieu en uit alle windrichtingen wordt geroepen dat er nu fors moeten geïnvesteerd in alternatieve energiebronnen, omdat het anders wel eens te laat zou kunnen zijn. Om de toekomst van onze kinderen te waarborgen moeten we nu in actie komen. Daar wordt bij de OPEC (organisatie voor olie producerende landen) net iets anders over gedacht. Daar dreigt men de olieprijs door het dak te sturen, wanneer de wereld zo fors blijft inzetten op bio-brandstoffen. OPEC secretaris-generaal Abdalla El-Badri liet weten dat overwogen wordt om het mes te zetten in nieuwe investeringen, nadat de OPEC zich eerder al zeer sceptisch had uitgelaten over alternatieve energiebronnen. Het verminderen van de productie is een logische reactie wanneer de wereld minder olie nodig heeft, maar Julian Lee van “Centre for Global Energy Studies” in Londen vreest dat de OPEC wellicht te snel de productie zal verminderen en de tekorten nog niet kunnen worden opgevangen door alternatieve bio-brandstof. Hierdoor zal de prijs van olie nieuwe ongekende recordhoogtes bereiken. Een lastige spagaat voor de OPEC, want aan de ene kant wordt gevraagd toch vooral voldoende olie te blijven produceren, terwijl Amerika en Europa fors inzetten op bio-brandstof, juist om af te zijn van de afhankelijkheid van de OPEC.